Kunstudstilling

Allan Stochholm

Allan Stochholm
Kunstudstilling Pavillonen Grenaa
Fernisering torsdag den 12. maj kl. 17.00

 

Mine billeder kan ses som fortællinger, der er fastholdt i et enkelt udsnit; men som i andre fortællinger er der altid et FØR og et EFTER billedet. Her kommer beskueren ind som meddigter af værket. Med et finere ord kaldes det den narrative tilgang til billedet.

Inspirationen og fortællingerne udspringer af begivenheder og oplevelser i det sociale/politiske liv, tekster i litteratur, tegneserier, aviser, reklamer i sproget helt ned til det enkelte ord - eksempelvis ”Svinebaron” og ”Girafsprog”, eller en sætning som ”jeg skulle aldrig være begyndt” sætter sig og danner billeder i mit hoved (eller hvor det nu sidder?).

Jeg arbejder med figurative elementer, der støder sammen og bliver til et slags magisk ”realistisk” udtryk, der er helt åben for tolkning. Ofte ender det med, at jeg arbejder i serier. Når jeg først får begyndt på et ”tema” laver det ene billede det andet. Temaerne bevæger sig stort set altid omkring det at være menneske, vores tanker, følelser, adfærd og kulturelle udtryk.

Min arbejdsmetode er sikkert præget af, at jeg i mange år også har arbejdet som tegner og illustrator hvor andres ord/tekster har været udgangspunkt for inspirationen.

www.stochholmx.dk

Udstillingen kan ses til og med torsdag den 23. juni 2022