Kunstudstilling

Birthe Reinau

Kunstudstilling på Grenaa Bibliotek
Fernisering fredag den 6. oktober 17.00

Birthe Reinaus kunstneriske arbejdsområde er maleri, grafik, fotogravure, fotoemulsion.

Stærke kræfter I hendes liv har altid været behovet for, og lysten til, at udtrykke sig i billeder, og behovet for at rejse, komme ud og se nye og ukendte lande og folkeslag, og lære dem at kende.

Inspirationen til hendes billedkunstneriske arbejde er ofte skitser og fotos fra rejser og ophold i mange forskellige lande. Rejsen i sig selv; det at lære andre mennesker og kulturer at kende har altid været vigtigt for hende. Farverne skifter fra land til land og det er en god oplevelse at lade sig inspirere af dette i billederne. Hun boede i en årrække i flere lande i Mellem- og Sydamerika, hvor hun malede meget. I 1999 deltog hun i et udvekslingsprojekt med Sydafrika hvor de malede og udstillede i Danmark og Cape Town. Hun har ligeledes deltaget i udveksling med Japan hvor hun arbejdede og udstillede i Nagoya. Hun har arbejdet med litografi på et stort grafisk værksted i Havanna. Hun har desuden rejst og arbejdet i Indien og i Marokko, og en sommer rejste hun til London med henblik på at fotografere til en udstilling hvor hun arbejdede med billeder på computer i photoshop og printede de færdige billeder ud på lærred.

Mennesker og bylandskaber er ofte en del af hendes billeder. Hvor der har været mulighed for det har hun arbejdet direkte på stederne på grafiske metalplader og med akvarel og maleri.

Tegning af menneskefiguren har altid været vigtig for hende og er næsten altid en del af hendes billeder, om det er fotografi, maleri, grafik eller flere af teknikkerne kombinerede. Hun har altid fotograferet. Men fotografiet kom først rigtigt ind i hendes arbejde som et nyt og spændende værktøj, da hun for nogle år siden begyndte at arbejde med fotogravure og fotoemulsion.

I de sidste 27 år har hun haft værksted hvor hun har arbejdet med tegning, maleri og grafik. Hun arbejder for tiden en del med ætsning, træsnit, fotopolymergravure og finder stadig nye og spændende kombinationsmuligheder med de forskellige teknikker.

Se og læs mere på Birthe Reinaus hjemmeside 

Udstillingen kan ses til og med den 5. november 2023

Som medlem får du blandt andet 10% rabat på køb af kunst på vores udstillinger -  Du kan melde dig ind her.