Kunstudstilling

”Double Vision” af Lis Bramsen

Kunstudstilling i Pavillonen Grenaa
Fernisering fredag den 11. november kl. 17.00

Kunstneren Lis Bramsen arbejder med tegning og akrylmaleri og har i mange år beskæftiget sig med gennemsigtighed og transparente lag i såvel tegning som maleri. De senere år har denne interesse manifesteret sig i forsøg med at arbejde på andre materialer end traditionelt lærred. På udstillingen vises maleri på flere lag af transparente plexiglas plader, på spejloverflader samt på lærred. Der vises også tegning på lag af plexiglas.
Udstillingens titel er ”Double Vision” dobbeltsyn, som oprindeligt er et optisk fænomen, der skyldes en forstyrrelse af vores evne til at fokusere. På den aktuelle udstilling bliver ”Double vision” et billede på den uskarphed den besøgende udfordres med ved mødet med nogle af værkerne. Der er flere lag i hvert billede, og det giver en fornemmelse af rum, bevægelse og noget diffust,- afhængigt af hvad man fokuserer på, og hvordan de enkelte lag er placeret. På grund af materialernes reflekterende overflade skabes der foranderlige værker, hvor beskueren kan se maleriet, men også sin egen og rummets spejling i overfladen.
Tematisk arbejder kunstneren med forladte rum og bygninger. Hun fascineres af konstruktioner, af ”tidens tand” og ruiner. Udstillingens malerier og tegninger er inspireret af fotos taget af ”tomme” og forladte bygninger. Industrielle bygninger med et særligt lys og en særlig atmosfære, understreges og undersøges gennem spørgsmål om bygningens historie, og hvad der skete, siden de endte som ruiner. Stemningen understreges ved det monokrome- oftest sort / hvide maleri, idet farveholdningen kan give mindelser om et gammelt negativ eller foto fra en tid før nu.

Se mere på Lis Bramsen´s hjemmeside www.lisbramsen.dk

Udstillingen kan ses til og med mandag den 19. december 2022

Som medlem får du blandt andet 10% rabat på køb af kunst på vores udstillinger -  Du kan melde dig ind her.