Kunstudstilling

Misja Kristoffer Rasmussen

”ANIMA UMANA - MENNESKETS SJÆL”
Kunstudstilling Baunhøj Mølle
Fernisering fredag den 1. juli kl.17.00

Ferniseringstaler er historiker og kunsthistoriker Leo Tandrup.
Misja K. Rasmussen vil selv være til stede ved ferniseringen.
Til udstillingen er udarbejdet et katalog.

 

Skulptør Misja Kristoffer Rasmussen er en nutidig klassicist, og værkerne signalerer menneskelige, romantiske og poetiske udtryk, hvor man fornemmer en ærlig respekt for Den græske, klassiske periode.

Kunstneren arbejder og har atelier i Pietrasanta, Toscana i Italien.

Der vil på udstillingen være helt nye værker fra atelieret i Toscana i både marmor og bronze samt skitser og tegninger. Derudover vil man kunne opleve de helt ny vikingeskibe i bronze (se mere herom på www.misjarasmussen.com/Valhalla)

Misja har udstillet mange steder i både ind- og udland, herunder på Museum of Modern Greek Culture i Athen med udstillingen SKIND – signs of purity og har i januar 2021 udstillet på Piazza del Duomo i Pietrasanta.

“Ved første øjekast kan Misja Kristoffer Rasmussen opfattes som en nostalgisk imitator af klassisk kunst – en fortolker af billedet, opsat på at gengive stiltræk af græske statuer med omhyggelig præcision; men kun en fraværende iagttager går glip af den sjælfulde modernitet i hans inspiration. Faktisk bruger han den antikke verden som udgangspunkt for blot at genfortolke den og genopleve den i en stærkt nutidig form", udtaler Cosimo Strazzeri, kunstkritiker og historiker.

Om Misja K. Rasmussen kan læses uddybende på hans hjemmeside www.misjarasmussen.com

Udstillingen kan ses til og med søndag den 31. juli 2022