Kunstudstilling

Ulla Lampe

Kunstudstilling i Pavillonen Grenaa

Fernisering fredag den 27. januar kl. 17.00
Ulla Lampes malerier handler om moderne menneskers aktivitet i samspil med natur og kultur. Det levende liv, det at være til - på godt og på ondt. Følelser som nysgerrighed og koncentration, men også ensomhed og sårbarhed er centrale. 

Hendes karakteristiske motiver er fortolkninger af naturen og aftryk af menneskets tilstedeværelse. Ved første øjekast fremstår malerierne nærmest fotorealistiske; hensigten er ikke at skildre specifikke steder eller situationer, men er snarere en undersøgelse af en verden i forandring, med tanke på den fremtid vi skal møde; åben for spørgsmål, projektioner og fortolkninger.

Bøger, planter, lamper, vinduer er nogle af de objekter, der er motiver i hendes nyeste malerier.

Hun retter opmærksomheden indad; mod et sanseligt, feminint, hjemligt univers, mod de rum vi opholder os i og har indrettet os i; mod de ting der omgiver os, de ting der ”tilfældigvis” ligger fremme og som fortæller noget om, hvad vi er optaget af lige nu; hvem vi er… livsanskuelser, holdninger, interesser. Det er oversete genstande, der får en betydning ved at de bliver set, forstået og måske fortolket. 

Ulla Lampe arbejder med grove flader og pertentlige strøg, ofte i et mix af olie og akryl; det giver hende mulighed for at lege med både det spontane og stringente, det hurtige og det langsomme. 

Fotografering indgår som en del af hendes arbejdsproces. Billeder bygges op, der fortolkes frit og en ny verden toner frem. 

Hun er medlem af BKF og har udstillet i mange kunstforeninger og en lang række censurerede udstillinger.

Se og læs mere på Ulla Lampes hjemmeside www.ullalampe.dk

Udstillingen kan ses til og med søndag den 26. februar 2023

Som medlem får du blandt andet 10% rabat på køb af kunst på vores udstillinger -  Du kan melde dig ind her.